Sagardoaren kultura

Mizpiradi sagardotegian hasi dira sagarrak biltzen

Aiurri 2020ko ira. 17a, 12:06

Gaur hasi eta hurrengo egunetan amaituko dute sagarrak biltzen Andoaingo Mizpiradi sagardotegian. Bertakoa, Jon Mikel Arruabarrena, bi lagunekin aritu da goizean sagarrak biltzen, elkarren inguruan sagar denak bilduz eta elkarri lagunduaz. Sagardoa egiteko erabiltzen dituzten sagar barietateak hauek dira: urtebi txikia, urtebi handia, saltxipi edota errege sagarra, besteren artean.

Aurtengoa ez da sagar urtea izan, baina sagardogileak gogotsu daude denboraldiari ekiteko. Mizpiradi sagardotegiko Jon Mikel Arruabarrenak azaldu duenez, "ez da urte ona izan sagarrarentzako zeren hotza falta izan zaie; loraldia ere eskas joan da, eta beroarekin sagar asko erori da. Sagarra aurreko denboaldian baino azukre gehiagorekin dago. Hortaz, alkohol gradu altuagoa edukiko du aurtengoan sagardoak".

AIURRI hedabideak eskualdeko nortasun hitzak jaso eta zabaltzen ditu. Harpidedun eginda, tokiko albisteak euskaraz lantzen dituen komunikabidea babestuko duzu.
Egin AIURRIkide!