“Su-artean-Gure artean” ekimenak denboraldiko azken saio arrakastatsua ospatu zuen

Aiurri 2024ko mai. 24a, 13:13

Kulturartekotasuna sustatzen duen "Su-artean Gure-artean" ekimenak hainbat herritar bildu zituen Batzokiko elkartean, atzo arratsaldean. Valentzia, Nigeria eta Euskal Herriko plater goxoen inguruan denboraldiko azken saioa ospatu zuten. “Ongi Etorri Eskolara”ko eragilea den Lorea Senperenak ekimena azaldu zuen (bideoz ikusgai).

Batzokian egindako afari-meriendarako, Maris Stephenek eta Ogechika Ik Okworrek Zobo izeneko edaria egin zuten, honako osagaiekin: zobo lorearen petalo lehorrak, anana, kanela, baratuzria, jengibre, piper beltza, pepinoa limoia datilak eta ura.

Maitane Arroyo eta Susan Camanek bakailao tortilla egin zuten, bakailaoa papurtua, tipula piper berdea, arraultza, olioa eta gatza erabilita horretarako.

Eta azkenik, “Ongi Etorri eskolara” ekimeneko koordinatzailea den Lola Boludok, berriz, Valentzian ohikoa den fideua egiten aritu zen sukaldean. Fideoak, ganbak, ganboiak, zigalak, enperadoreak, muskuiluak, sepia, baratxuria, azafraia, piperauts gozoa eta tomatea erabili zituen.

AIURRI hedabideak eskualdeko nortasun hitzak jaso eta zabaltzen ditu. Harpidedun eginda, tokiko albisteak euskaraz lantzen dituen komunikabidea babestuko duzu.
Egin AIURRIkide!