Covid19 | Datuak egunez egun

Gipuzkoako ostalaritza elkartearen dinamizatzaile talde batek sentsibilizazio lana egingo du Urnietan eta Amasa-Villabonan, ostiralean

Aiurri 2021ko mar. 30a, 08:00

Pandemia betean, helburua zehatza da: Herritarrak eta ostalaritza sektorea sentsibilizatzea, pandemia eteteko hartu behar ditugun neurriak modu egokian betetzeko.

Kanpainak Eusko Jaurlaritzako Turismo eta Ostalaritza zuzendaritzak eta Euskadiko hiru lurraldeetako ostalaritza elkarteek urtero sinatutako elkarlanerako hitzarmena du abiapuntu. Udan egin bezala, kanpainak  herritarrak, ostalariak eta hauen bezeroak informatzea du xede, indarrean dagoen osasun araudiren arabera ostalaritzan establezimenduetan bete behar diren honako bost oinarrizko portaera-arauei garrantzia emanez:

  1. Musukoaren erabileraren derrigortasuna, elikagaiak edo edariak hartzen direnean izan ezik;
  2. Eserita kontsumitzearen derrigortasuna;
  3. Gehienera lauko taldeetan biltzea;
  4. Eskuen garbitasuna;
  5. 1,5 metroko pertsonen arteko distantzia mantentzea.

Sentsibilizazio kanpaina aurrera eramateko dinamizatzaile lantaldeak eratu eta prestatu dira, eta hauek informazio/dinamizazio lana egingo dute Euskadiko ostalaritza gune nagusietan, batez ere jende pilaketak aurreikusten diren horietan. Era berean, sentsibilizazio kanpainak irauten duen bitartean musukoak banatuko dira.

AIURRI hedabideak eskualdeko nortasun hitzak jaso eta zabaltzen ditu. Harpidedun eginda, tokiko albisteak euskaraz lantzen dituen komunikabidea babestuko duzu.
Egin AIURRIkide!