EkonoVID

Ostalaritzari dagozkion neurriekin atzera egitea eskatu dio Gipuzkoako Ostalaritzarean elkarteak LABIri

Aiurri 2021ko abu. 6a, 13:37

Aforoa %50era itzultzea eta gauerko ordutegia lehengora berrezartzea eskatu dute. Aldarrikapenez beteriko agerraldia izan da: “Sektore bakarra gara kasu positibo baten ondoren, desinfektatzera behartu eta langile bakar baten kutsatzearen ondorioz ixtera behartzen gaituztenak”.

Ostalariak pandemia garaiko egoera alderatzen ari dira, eta euren egoera makurragoa dela frogatu ahi izan dute: “Aurreko udan, garai honetan, 02.00h arte lanean ari ginen; orohar, ez zegoen edukiera-murrizketarik, gaueko aisialdirako izan ezik; mahai bakoitzeko pertsona-muga 10 zen; eta barrak irekita zeuden. Uda honetan 01.00k arte ari gera lanean; %35eko edukiera-murrizketarekin; 6 pertsona egon daitezke gehienera mahai bakoitzean; eta barrak itxita daude”. Alegia, aurreko udan baino murrizketa handiagoekin ari direla lanean.
Egoera ekonomikoa onbideratzen ari diren datu makroekonomikoak argitara eman badira ere, ostalaritzaren sektorea enplegua %11 jaitsi da.

Gogor jo dute instituzioen aurka, eta euren esanetan “botere publikoek pandemia gaizki kudeatzearen ondorioak pairatzen ari da ostalaritza”. Gaueko sektore profesionalizatua kontutan hartzea eskatu dute, honako arrazoiak emanez: Kontzentrazioak ekiditen ditu eta talde handiak sakabanatzen ditu; gizalegerik gabeko jarrerak kontrolatzen ditu.

Egoera larria izanik,”2022ko Euskadiko aurrekontuetan aurten bizi ditugun murrizketek paraitzen dituzten sektoreentzako laguntza-funtsa planteatzea” eskatu dute.

AIURRI hedabideak eskualdeko nortasun hitzak jaso eta zabaltzen ditu. Harpidedun eginda, tokiko albisteak euskaraz lantzen dituen komunikabidea babestuko duzu.
Egin AIURRIkide!