Programan parte hartzen duten erakundeak publikoak zein pribatuak dira, eta azpisektore turistiko guztietakoak, gehienak Eusko Jaurlaritzaren lehiakortasun- eta produktu-programetan parte hartzen zuten enpresak dira, eta beren gain hartu dituzte erantzukizun soziala eta ingurumenaren eta
ekonomiaren iraunkortasuna eguneroko jardunean.
Euskadiko Kode Etikoa
- Turistak ulertzen eta errespetatzen laguntzea
- Berdintasuna, gizarteratzea eta aniztasunarekiko tolerantzia
- Jasangarritasuna
- Bertako tradizioaren eta kulturaren sustapena
- Gizateriarenn eta kultur ondarearen zainketa
- Bikaintasuna eta profesionaltasuna
- Pertsonen eskubideak errespetatzea
- Sektoreko langile eta enpresarekiko tratu egokia
Hori horrela, honatx omenduen zerrenda:
SAGARDOTEGIAK JATETXEAK / TABERNAK
1. Saizar Sagardotegia
2. Astarbe Sagardotegia
3. Iparragirre Sagardotegia
4. Restaurante Oianume Jatetxea (Urnieta)
5. Petritegi Sagardotegia
6. Petritegi Upategia
7. Ibailur Jatetxea
8. Iturralde Jatetxea
9. Aralar Taberna
OSTATUAK
1. Arraspine Nekazalturismoa
2. Agroturismo Montefrio Nekazalturismoa (Urnieta)
3. Casa Rural Altzibar Berri Landetxea (Urnieta)
4. Enbutegi Landetxea (Urnieta)
5. Hotel K10 (Urnieta)
6. Sagarlore Hotela
ZERBITZU / MUSEO / ENTITATE
1. Leitzaran Bisitarien Etxea (Andoain)
2. Sagardoetxea Museoa
3. Chillida Leku Museoa
4. Consorcio Sagardun Partzuergoa
5. Sagardoa Route - Gipuzkoako Sagardogileen Elkartea