Euskal Sagardoaren parte dira, jada, Altuna eta Mizpiradi

Aiurri 2023ko uzt. 21a, 11:42

Andoaingo eta Urnietako sagardotegi bana, Mizpiradi eta Altuna, Euskal Sagardoa Jatorri Izendapenaren parte dira. Bietan ere gazteen esku dago gidaritza-lana, eta erronka berriei ekiteko prest daude. 

Jon Mikel Arruabarrena dago Mizpiradi sagardotegiaren atzean eta aitak erakutsitako guztia martxan jartzeko gogoz dabil andoaindarra. Xabier Altunak zuzentzen du, berriz, Altuna: "Erronka asko ditugu aurretik eta horrek asko motibatzen nau. Erronka horietako bat izan da Euskal Sagardoaren Jatorri Deiturako parte izatea". 


Altuna Sagardotegia

  • Sagarraren jatorria: Ubikazio pribilegiatua due sagardotegi familiar eta tradizionala.
  • Sagar-mota: Gehien bat bi barietate: Urtebi handia eta Urtebi txikia. Baita Goikoete eta Moko motako sagarrak ere.
  • Lategi auzoa, 5, Urnieta ( 943 55 49 17)





 


Mizpiradi Sagardotegia

  • Sagarraren jatorria: Egun, 2,5 hektareako sagastia dago landatuta etxe inguruan, eta, pixkanaka, gehiago landatzeko helburua du.
  • Sagar-mota: 2 barietatez osatutako sagastia du, eta Moko da gehien erabiltzen duen sagar mota.
  • Leizotz, 14, Andoain (943 59 39 54)

 

 

 

 

AIURRI hedabideak eskualdeko nortasun hitzak jaso eta zabaltzen ditu. Harpidedun eginda, tokiko albisteak euskaraz lantzen dituen komunikabidea babestuko duzu.
Egin AIURRIkide!