Euskal Sagardoa Jatorri Deiturak, Gipuzkoako Ostalaritza Elkarteak eta Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura Sailaren mende dagoen HAZI Fundazioak sustatutako ekimena da "Terraza garaia, Euskal Sagardo Garaia". Goizean izan da aurkezpen ekitaldea Donostiako Kata 4 jatetxeko terrazan eta bertan izan dira Bittor Oroz Eusko Jaurlaritzaren Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordea, Unai Agirre Euskal Sagardoa Jatorri Deituraren koordinatzailea eta Iñaki Illarramendi Ostalaritza Elkarteko lehendakariorde eragilea.
Gipuzkoa osoko ostalaritza establezimenduen terrazetan Euskal Sagardo Jatorri Deiturako sagardoaren kontsumoa sustatzea du helburu egitasmoak.
Gaurtik hasi eta maiatzaren 13ra bitarte egongo da abian, eta Gipuzkoa osoko 45 tabernek eta jatetxek hartuko dute parte. Urnietan, Zizurkilen eta Asteasun hauxek hartuko dute parte:
- Urnieta: K10 Hotela
- Zizurkil: Iriarte jatetxea eta Izarra taberna.
- Asteasu: Iturri Ondo jatetxea.
Euskal Sagardoen dastatzeak ostalarientzat
Ostalarientzako Euskal Sagardoen hainbat dastatze antolatu dira maiatzean zehar:
- Maiatzak 8: Sutegi Kultur Etxea (Usurbil).
- Maiatzak 22: Casino jatetxea (Irun).
- Maiatzak 29: Txinparta Elkartea (Tolosa).
Aurkezpenean izan dira