Iñistorra euskaltzaleen biltzarreko kideak pozarren egon daitezke San Tomas egunaren harira sortu duten ohiturarekin. Dagoeneko tradizio bilakatzen ari baita. Aurten igandea izanik lanez lepo ibili ziren.
Azoka datu bidez:
Santomasetan kontsumitutakoa ospakizunak izan zuen arrakasta aztertzeko neurgailu egokia da.
• Sagardo botilak: 180.
• Ardo botilak: 25.
• Txistorra: 30 kilo.
• Gaztainak: 25 kilo.
• Taloak: Txartelak.
Sagardo txapelketa:
Hamar sagardogile aurkeztu ziren.
Epaimahaia: Mikel Izagirre, Joxemari Iturbe, Txema Gonzalez, Lourdes Urruzola, Aingeru Altuna eta Lupe Urriza.
Irabazlea: Antso baserria,
(Domingo Mitxelena).
Bigarren: Errotaburu baserria,
(Sebastian Eraunzetamurgil).
Hirugarren: Sorozabal baserria,
(Juan Peñagarikano).
Sagardoaren enkantea:
Irabazlearen botila 2 eurotan abiatu zen, 8ra iritsi arte. Diru kopuru hori ordainduta eraman zuen Patxi Pagolak. Enkantea urtez urte:
1. edizioa 7 euro Milluts
2. edizioa 13 euro Elutseta
3. edizioa 21 euro Errotaberri
4. edizioa 16 euro Sabordegi
5. edizioa 30 euro Sabordegi
6. edizioa 8 euro Antso
Sagar tarta lehiaketa:
Hamalau tartagile aurkeztu ziren:
Irabazlea: Manoli Sorondo.
Bigarren: Susana Rodriguez.
Eguberrietako saskia:
Irabazlea: Axun Izagirre.
Gaztaren kiniela:
Kantoiko gazta:
Pisua, 1.245 gramo.
Irabazlea. Mirian Carro (Hernani).
Guriako gazta:
Pisua, 1.435 gramo.
Irabazlea: J.Mari Arrieta (Hernani).