15.–Sagar budina

Karameloa egiteko:
250 gr. azukre eta ur pixka bat.

Budina egiteko:
3 kilo errege-sagar.
Kilo bat azukre.
Grand Marnier  txorrotada bat.
5 arrautz.
Litro erdi esne-gain. 

Pausoak:

Rosi Urkola zizurkildarrak Judith Kortajarenari emandako errezeta da honakoa. Sagarra zuritu eta txikitu ondoren, azukre eta ur pixka batekin sutan jarri behar da lehendabizi. Eginda dagoenean, Gran Marnier txorrotada bota behar zaio. 

Arrautzak eta azukrea nahastu eta ondo-ondo irabiatu. Esne-gaina gehitu ondoren, berriz ere ondo irabiatu behar da. Lan hori eginda, aurrez prestatua zegoen sagarra gehitu eta nahastu egin behar da, irabiatu gabe. 

Moldean jarri eta labera sartu behar da, Maria bainuan. 180 gradutan, ordubete eta hogei minutu inguru beharko ditu egiteko. 

Labetik ateratakoan, hozten utzi eta moldetik aterata, jateko prest egongo da sagar budin goxoa.  

AIURRI hedabideak eskualdeko nortasun hitzak jaso eta zabaltzen ditu. Harpidedun eginda, tokiko albisteak euskaraz lantzen dituen komunikabidea babestuko duzu.
Egin AIURRIkide!