13.- Zainzuriak eta txanpinoiak gorringo eta antxoarekin

  • 8 zainzuri fresko (garaian)
  • 4 txanpinoi eder
  • Idiazabalgo gazta laurdena
  • 4 arrautz
  • Antxoa gatzatuak
  • Oliba olioa
  • Gatza

  • Zainzuriak (freskoak badira) ur eta gatzetan, azukre pixka bat gehituta, ondo egosi, samurtu arte. Ondoren, hozten utzi.
  • Txanpinoiak xerra loditan ebaki eta gatz-pipertu.
  • Aurkezpenerako, arrautzen gorringoa gordinik bereizi eta plateraren erdian jarri. Antxoak zati txiki-txikitan moztu eta oliba oliotan sartu edalontzi batean.
  • Idiazabal gazta, ur pixka baten laguntzaz irakin eta ura iragazi. Gero, ur hori gorringoaren gainetik zopa moduan zerbitzatu, gorringoa agerian utziz. 
  • Azken momentuan txanpinoiak frijitu eta zainzuriak plantxan egin. Gorringoaren ondoan jarri barazkiak eta antxoa olioa gehituz bukatu.

 

Plater goxo bezain dotorea. On egin!

AIURRI hedabideak eskualdeko nortasun hitzak jaso eta zabaltzen ditu. Harpidedun eginda, tokiko albisteak euskaraz lantzen dituen komunikabidea babestuko duzu.
Egin AIURRIkide!